Steeds verder gaan

Stabilame, dat in 1989 opgericht werd, is een familiebedrijf dat ontstaan is uit de Groep Riche (actief in de schrijnwerkerij sinds 1970), die gespecialiseerd is in houten bouwsystemen. Elk jaar worden in onze fabriek in Mariembourg meer dan 200 houtskeletten vervaardigd die daarna zorgvuldig geassembleerd worden op het terrein van onze klanten.

Door de jaren heen slaagde Stabilame erin knowhow te verwerven die door alle op de markt aanwezige bouwsystemen erkend wordt. Eerder dan op één systeem in het bijzonder te focussen, verkiezen we om u de best mogelijke oplossing voor te stellen, op basis van uw project en uw behoeften. De techniek mag nooit een afremmende factor vormen en we willen hierin steeds verder gaan.

Ons studiebureau staat klaar om samen met u deze uitdaging aan te gaan. We willen de bevoorrechte gesprekspartner zijn voor de architectenbureaus waaraan u het ontwerp van uw woning of uw gebouw met meerdere verdiepingen wenst toe te vertrouwen. Ingenieurs en tekenaars bestuderen uw ontwerp tot in de kleinste details. Voor een resultaat op maat dat zijn gelijke niet kent.

Een nieuw idee op maat

Stabilame neemt in haar fabriek de volledige productieketen voor haar rekening: van het drogen van het hout tot de optimalisering ervan, van het aan elkaar zetten tot het gelamineerd hout, van de inkeping tot de behandeling. Dankzij deze knowhow maken we kwalitatief hoogstaande onderdelen in hout. Maar dat is niet het enige voordeel. Doordat we de houtketen beheersen kunnen we volledig gepersonaliseerde structuren realiseren.

Vandaag gaat Stabilame erg ver in dit personaliseren. Dankzij de integratie van de 3D-technologie in zowel de productietekening als de inkepingscentra (BIM, Bouwwerkinformatiemodel), worden alle details over uw woning vooraf nauwgezet bestudeerd (verbindingsdetails, montage, plaatsing van de ramen, bijzondere technieken…). De voorstudie maakt het vervolgens mogelijk om in de werkplaats tal van prefabricatiestappen te doorlopen in optimale werkomstandigheden. Naast het garanderen van een betere uitvoeringskwaliteit verlaagt deze prefabricatie aanzienlijk de assemblagetijd op de werf.

Een 100% opgewaardeerd materiaal

De expertise, de kwaliteit, de flexibiliteit en de innovatie zijn enkele van de sterke kernwaarden die door de 70 werknemers van Stabilame, een bedrijf met een managersbeleid dat steunt op de bereidheid te luisteren naar mens en milieu en deze te respecteren, gedeeld worden.

Expertise, kwaliteit, flexibiliteit en innovatie zijn enkele van de kernwaarden die door de 70 werknemers van Stabilame gedeeld worden. Stabilame is een bedrijf met een beleid dat steunt op het luisteren naar de mens en het respecteren van zijn natuurlijke omgeving.

De fabriek voldoet aan de strengste eisen op het vlak van sorteren en opwaarderen van afval. Als sociaal bewuste onderneming verbindt Stabilame zich ertoe hout te gebruiken dat afkomstig is uit Europese bossen en bossen steeds dichterbij om zijn invloed op het milieu te beperken. Stabilame zit op dat vlak op één lijn met haar favoriete grondstof, hout, dat hét ecologisch materiaal bij uitstek is.

Zij genieten ons vertrouwen:

 • Mérybois – Tilff & Liège
  Mérybois – Tilff & Liège
 • Simonin Wood Solutions
  Simonin Wood Solutions
 • Menuiserie Riche
  Menuiserie Riche
 • Bertrand Fievet
  Bertrand Fievet
 • Eternit
  Eternit
 • Barthel Pauls Söhne AG
  Barthel Pauls Söhne AG